Vårregatta på The Asp, Lerum SS

Äntligen är säsongen igång på riktigt det är regattor nu varje helg för den som vill och orkar. Alexandra med familj begav sig till Lerum för att segla första delseglingen i Svenska Sjö Cup.

image351
Alexandra och Caroline i fruktmössor.

Vi begränsar tramset och focuserar på seglingen och håller humöret på topp.

image352
Alexandra fick budskapet med sig ut på sjön.........

Vi har jobbat mycket med starter på träningarna och det märktes. Alexandra var först iväg av Zoomarna i alla tre starterna, mycket bra. Det var inte lätt att starta då utöver Zoomarna det även var Laser och E-jollar i samma start, men Alexandra valde lovartsbojen ihop med E-jolle killarna och gick in och tog fighten. Visst det blev skitvind bakom de större jollarna när dom drog iväg men det spelar ingen roll hon var längst fram på rätt ställe, BRAVO!

Det var svåra förhållanden, som alltid på sjöar, när första racet startade blåste det 0-1 m/s stråkigt och vridig. Alexandra var uppe på en andra plats men kom för långt åt styrbord och tappade två placeringar och slutade fyra.

Till andra racet hade vinden i princip fått fnatt det blåste nordligt och växlade från 2m/s till 6-7m/s i byar som kom från olika riktningar. På en del av banan låg båtarna nästan stilla för att på andra sidan plana. Alexandra missade en by på länsen, fick en ofrivillig gipp där bomen fastnade på centerbordet som slutade med bad. Tur i oturen var att materialet höll.

Hon var inte ensam om att bada på länsen mest otur hade Sara Falkenberg som ledde tredje racet när hon välte, några kom in när de fått bommen i huvudet, det var svår länsat med dessa vindbyar. 

Vi jobbar på träningarna med spår val på undanvinden, kör innerspår, kör innerspår.....I tredje racet tog Alexandra innerspåret på andra slören (seglades Kielbana) och vips hon rundad upp i ledning på andra kryssen precis före Hanna Bach. Dessa två damerna bjöd sedan publiken på en slagduell som inte skådats sedan Paul Elvströms dagar, helt onödigt och lite orutinerat då båda förlorade två placeringar. Men ibland så rinner adrenalinet till och är det tävlingsmänniskor så kan det bli så. 

image354
Alexandra på väg ut, vi har börjat använda storrasyrrans båt.

Vann i Zoomklassen gjorde Alexander som tränat med oss några gånger i vinter, Alexandra slutade på 5:e plats. Vi är nöjda med regattan, starterna var riktigt bra nu skall vi bara få till den sista farten och lite mer rutin så kommer första spiken i en regatta.

Hav Det
JK:s Zoomkorre.

 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0