Sydcupen i Lomma / E-jolle

Så var ännu en seglingshelg till ända. Den här helgen bar det iväg till Lomma där Hanna seglade E-jolle, samtidigt som skåne hade sitt tredje kval i Optimist. På lördagen blev det fyra seglingar i först lätta vindar för att sedan öka något till sista racet.

Det pratas mycket om hur vi skall få tjejer att segla ett av problemen är toalettbesöken på sjön. Flickor behöver ta av sig mer och seglar gärna lite längre bort för att få vara ifred. En duktig tävlingsledare ser lite var han har båtarna så all hinner uträtta sina behov, en sådan hade vi inte i Lomma utan han sköt iväg en start där Hanna inte hann upp till starten, riktigt dåligt !!!!

Hennes segling var lite loj på lördagen, hamnade på fel kant, var inte riktigt med i starterna, enda glädje ämnet var uppseglingen i race 2 när hon startade 4 minuter efter de andra....Tror hon nöp 7 båtar innan målgång.

      
Lördagen

På söndagen hade hon fått lite bannor och anvisningar av sin far och helt plötsligt så gick allt bättre. Hon vågade köra det nya seglet med det djup som vår segelmakare sytt in och usch vad snabbt det är när det är rätt trimmat i lättvind. Starterna var inte 100% men bättre, tillräckligt bra för att hon skulle få välja den kant vi var överens om i fri vind. Första racet blir hon 5:a. I andra racet rundar hon som 4:a efter första kryssen, på sista länsen avansera hon till en andra plats en dryg båtlängd efter ettan vid sista rundningen. Själv ser jag framför mig att nu blir det en rasande kamp mot målgången men Hanna hade trasslat ihop skotet, låg dubbelt i spärrblocket och blir istället omseglad och tappar en placering. Jag tror jag fick mina första gråa hår i det ögonblicket.  Totalt blev hon 10:a av 23 båtar och var på övre halvan vilket var målet.

image381
Sista rundningen Hanna kommer in som tvåa.

image382
Hanna ligger trea i SWE 26.

Helgen riktiga glädjeämne är det nya seglet som rätt trimmat i lättvind går riktigt fort, nu finns det tillräckligt med fart för att utmana de bästa i klassen.

Hav Det!
JK:s Korrespondent i Lomma.

Regionskval Optimist

Emelie har seglat regionskval i Lerum  i helgen. Optimist är klassen  där man måste kvala till kvalen. Regionskvalen är alltså kval till rikskvalen, vilka i sin tur är kval till Jnom, EM, och VM. Detta var tredje kvalet i region fem som Emelie tillhör. De två tidigare seglades under hösten. Vindarna på Aspen var nog rätt typiska med stora skift, och stora skillnader i styrka. Vinden kom i stråk och vilken kant som var favoriserad växlade ofta. Alltså bäddat för intressant segling. 83 båtar startade och med serien 18, 20, 21, 26, 26, 11 blev det en 41:a som slutresultat. ( man seglade i två heat) Det är en uppryckning jämfört med förra året och att bli 11:a i sista racet kändes fint.

image376

Följebåten är sjösatt och HSS vimpeln är på plats.

image377

Emelie i 4265 har nästan avslutat en rullvändning.

image378

Man blir munter i sinnet efter en 11:a i sista racet.
Peter Carlsson

Söndagträning 27 April

Coach: Hampus Olander
Seglare: Alexandra Larsson
Tid: 2 timmar
Effektiv tid: 45 minuter

Jag bestämde att vi skulle lära Alexandra att slå på dagens träningspass. Det blåste lite så vi började med att bogsera ut till havet där vi hade en lite diskussion om hur man skall slå och  vad man skall tänka på, jag visade även hur jag gjorde.
I den extremt lätta vinden lyckades vi göra om i stort sätt hela Alexandras slag så hon kan grunden nu, nu behövs det bara tränas så det sitter. De enda stora felet hon fortfarande har kvar är att hon gör ett alldeles för stort roderutslag i slaget. Vi knöt därför fast rodret, men då ville inte vinden längre så vi fortsätter med det på nästa träning.


image372
Jag i ribben

image373
Alexandra blev så varm av alla slagen så hon kände för att bada lite
Jag har absolut inget med det att göra.

image374
Alexandra drog även av ett gittar solo innan vi körde in.

Hampus

Segelnummer

DEN 55  ------>  SWE 3613

Så nu har jag bytt till mitt egna nummer alltså SWE 3613. Första tävlingen med SWE blir nu i helgen när det är Elitserien i Träslövsläge.

Hampus Olander

image371

Lördags träning

Träningsrapport lördag den 26 april

Efter att ha varit kanonfint väder hela veckan så skulle det självklart ändra sig till helgen. Molnen täckte hela himlen och det var lite dimma kvar över land när en E-jolle och två st 2.4:er helt knäpptyst gav sig ut på en kryss mot Grötvik.
Det enda som hördes i den lätta vinden var när någon båt slog och det fladdrade till lite i seglet.
E-jollen gick leende ifrån de två 2.4:erna som låg och slog och körde fart.

Väl inne på land efter en och en halv timmes träning är en CB 66 på väg ut och en A katta.
Jag tycker verkligen det är trevlig att vi blivit fler seglande båtar i klubben och att fler tränar men, vi slår nog rekord  i att ha mest udda båtar.

Hampus

image370
(OBS bilden är inte från dagens träning)


Till havs.

Torsdagens träning bedrevs till havs, eller i alla fall mellan Davids rev och simstadion. Alexandra, Emelie, Mats och Hampus var gänget på vattnet. Efter att vi har kört inomhusbana i stort sett hela vintern, kändes det fint att komma ut på fritt vatten. Strålande sol och fem m/s gjorde det hela väldigt behagligt. Kryss länsbana med grindstart var konceptet för kvällen, och Mats var hare hela tiden. Intressant att se så likt 2.4an och E-jollen gick. Det var nära vid kryssmärket varje gång. Emelie och Alexandra, båda i Zoom, hade täta matcher hela tiden.

image367

Är det evolutionen som fungerar? Hampus är precis före morfar.

image368


Undrar vad som är så intressant bakom.


image369

Entyp är entyp. Emelie och Alexandra.
Peter Carlsson


Lika barn leka bäst. Eller.....

Tisdagens träning bjöd på likartade förhållande som förra gången, alltså byig vind från NO.  Alexandra, Emelie och Hampus var med som vanligt. Gruppen fick förstärkning av Thomas Olsson och Anders Johansson i OK, samt Mats Millbourn i 2.4.  En Optimist, en Zoom, en E-jolle, 2 OK, och en 2.4 är ju ett ganska olikt fält. Dessutom är åldersspridningen stor. Från 13 till 60+.  Blir det då meningsfylld träning med ett så olikt gäng? Ja det blir det. Jag tycker det är fantastiskt att det går så fint att köra ihop, även om man inte seglar samma i klass. Vi körde kryss läns bana där ribben fick vara länsmärke, ganska nära kryssmärket. Vi körde hela tiden sakta mot kryssmärket och efter 3-4 varv är det riktigt tätt med många situationer. Kul och nyttigt.

image362


Rörigt före start


image363

Efter start. Hampus, är du övertygad om att du inte är på märket och på rätt sida?

image364

Det tätnar vid märket.

image366

Anders stilar med fin simteknik. Det var som sagt lite byigt.
Peter Carlsson


Träning vecka 17

Anton har semester och är i Turkiet med sin flickvän så träningarna kommer att ledas av Stjärnfabriken.

Vi tränar tisdag riggade och klara kl.17.30. Ett tipps är att byta om hemma då föreningens grå eminens bastar på tisdagar.

Vi tränar även torsdag, samma tid.

image361
Anton firar semester, men har fångats på bild av JK:s Papparazzi.

Nu syns vi på tisdag och försker slå rekordet i antal deltagare från förra veckan.

The managment of The Starfactory

Fartträning i vårvärme.

Stärkta av framgångarna på Aspen och det underbara vårvädret beslutades det om träning på söndagen. Igentligen stod det trädgårdsarbete på agendan men när dottern vill träna fart och slag i lättvind så är beslutet enkelt. Vi flyttar fram trädgårdsarbetet.

Det är alltid enklare och roligare om man är minst två båtar, nu blev det inte så utan vi fick köra fart mot motorbåt, det går det med. Det gäller att göra det bästa av varje situation.

image355
Den nordliga vinden dör för att snart ersättas av sjöbris. Vi har upplevt det många gånger man sitter i stiltjen och där vid horisonten händer det något, vattnet mörknar av små krusningar och sjöbrisen kommer och sveper in en. En härlig känsla som vi längtat efter hela vintern.

image357
Här ser vi lite av problemet som vi hade i Stenungsund, Alexandra har kommit lite för långt fram i båten och fören gräver onödigt mot vågorna. Vi flyttad bak lite i båten och vips ökade farten. Det är ofta små justeringar som skall till för att få ut märkbart mer fart. På styrbordshalsar fick vi vågorna rakt mot fören, placeringen i båten och att hjälpa till med magen var mycket viktigt. På babordshalsar gick det att sitta längre fram i båten då båten ville rulla i sidled.

image358
Vi analyserad och körde på så vi glömde tiden och hamnade i Grötvik, vi tog paus och åt våra mat på land.

image360
På väg till vår hemmahamn.

Vi tog återigen ett litet steg till framåt, och vilken underbar dag på vattnet vi körde ett 3,5 timmars pass, och vi var inte helt ensamma med segel i bukten, Folke luftade sin catta och vi möte en "två fyra" och några kölbåtar hade letat sig ut i vårvärmen.

JK: Zoomkorre.


Vårregatta på The Asp, Lerum SS

Äntligen är säsongen igång på riktigt det är regattor nu varje helg för den som vill och orkar. Alexandra med familj begav sig till Lerum för att segla första delseglingen i Svenska Sjö Cup.

image351
Alexandra och Caroline i fruktmössor.

Vi begränsar tramset och focuserar på seglingen och håller humöret på topp.

image352
Alexandra fick budskapet med sig ut på sjön.........

Vi har jobbat mycket med starter på träningarna och det märktes. Alexandra var först iväg av Zoomarna i alla tre starterna, mycket bra. Det var inte lätt att starta då utöver Zoomarna det även var Laser och E-jollar i samma start, men Alexandra valde lovartsbojen ihop med E-jolle killarna och gick in och tog fighten. Visst det blev skitvind bakom de större jollarna när dom drog iväg men det spelar ingen roll hon var längst fram på rätt ställe, BRAVO!

Det var svåra förhållanden, som alltid på sjöar, när första racet startade blåste det 0-1 m/s stråkigt och vridig. Alexandra var uppe på en andra plats men kom för långt åt styrbord och tappade två placeringar och slutade fyra.

Till andra racet hade vinden i princip fått fnatt det blåste nordligt och växlade från 2m/s till 6-7m/s i byar som kom från olika riktningar. På en del av banan låg båtarna nästan stilla för att på andra sidan plana. Alexandra missade en by på länsen, fick en ofrivillig gipp där bomen fastnade på centerbordet som slutade med bad. Tur i oturen var att materialet höll.

Hon var inte ensam om att bada på länsen mest otur hade Sara Falkenberg som ledde tredje racet när hon välte, några kom in när de fått bommen i huvudet, det var svår länsat med dessa vindbyar. 

Vi jobbar på träningarna med spår val på undanvinden, kör innerspår, kör innerspår.....I tredje racet tog Alexandra innerspåret på andra slören (seglades Kielbana) och vips hon rundad upp i ledning på andra kryssen precis före Hanna Bach. Dessa två damerna bjöd sedan publiken på en slagduell som inte skådats sedan Paul Elvströms dagar, helt onödigt och lite orutinerat då båda förlorade två placeringar. Men ibland så rinner adrenalinet till och är det tävlingsmänniskor så kan det bli så. 

image354
Alexandra på väg ut, vi har börjat använda storrasyrrans båt.

Vann i Zoomklassen gjorde Alexander som tränat med oss några gånger i vinter, Alexandra slutade på 5:e plats. Vi är nöjda med regattan, starterna var riktigt bra nu skall vi bara få till den sista farten och lite mer rutin så kommer första spiken i en regatta.

Hav Det
JK:s Zoomkorre.

 

Nya tag

Torsdagens träning genomfördes i positiv anda. Kanske var det den våldsamt byiga nordostliga vinden som fick alla på gott humör. Tränare Anton lade en så lång bana som det fanns utrymme till. Kryss, slör, slör. Med en vind som skiftade i styrka mellan tre och tio meter/sekund och vred bortåt tjugo grader blev det intressanta seglingar. Högerkanten var farlig med Nissans motström och lä från silon. Vinnande strategi var att hålla sig på vänsterkanten och lyfta blicken utanför båten. Det gällde att se var byarna kom. Caroline, Alexandra, Emelie och Martin fick i hop fem race.

image348

Trettio sekunder.....

image349

Martin vid slörbojen.

image350

Caroline på väg mot slörbojen.
Peter Carlsson


Träning Tisdag 15 April

Träningsraport  Hampus Olander 55

VI blir fler och fler denna gången var vi en OK, en E-jolle, två zoomar och tre Optimister.
Anton var coach och vi skulle segla kryss läns bana med en 3 min start. Vi skulle tänka på placering i båten,
att ha allt trimmat och färdigt vid ner rundning och upprundning.
Det blåste väldigt lite när vi gick ut och när vi seglade in hade vinden dött helt.
Det var delade känslor efter tävlingen i helgen och detta resulterade i en rätt loj insats i dag på träningen.
Hoppas inställningen är bättre på torsdag.

image347

Stenungsundsregatta

Vårregatta I Stenungsund, E-jollerapport Hampus Olander


Jag skulle göra min första tävling i E-jollen och hade bara som mål att inte stänga någon segling och helst komma före kompisen Bill i ett av racen. Jag vaknade på lördagen av att Stefan kommer sjungande
-Jag ser de snöar jag ser de snöar.
 Väl nere på klubben hade de slutat snöa men det var fortfarande kallt. När vi gav oss ut blåste de en del och jag blev lite orolig att jag inte skulle orka kränga ner båten. E-jollarna var 118 st sammanlagt.
Vi delades upp i två kill grupper och en tjej grupp. Jag hade tredje start och gick ut på vänsterkanten och rundade först som 11 slutade det racet som 16. Blev jätteglad och förvånad.
Nästa race gick jag ut på vänstern igen men fick ett stortmotvrid och jag slutade 32.
Sista racet den dagen kom jag inte riktigt ut på vänsterkanten där de var fördel och slutade på en 20 plats.
Dagen efter, var de till en början ingen vind alls. I den lätta vinden missade jag den starka strömen och kom på 30 plats.
Sista racet när jag hade koll på vind och ström så rundade jag efter första kryssen som 4 och gick sedan i mål som 3a hel nöjd.
Så jag lyckades med bägge mina mål, och hade en väldigt trevlig helg.


Nu är de bara att träna stenhårt inför första Elitserieseglingen som är i Varberg/Träslövsläge den 2-4 Maj.image345
På väg ut dag två.

image346
Ännu mer båtar på väg ut till första start


Zoomsegling på Hake fjärden...

Tja, det gick inte som planerat men sådan är idrotten ibland går det bra och då tycker vi det är rättvist andra gånger går det dåligt och då säger vi att det är orättvist.........

Lätta snurriga vindar och stark motsröm passade inte Alexandra hon hamnade bak i fältet, det drabbade även hennes storasyster Hanna på E-jolle banan. Antagligen blir vi bra på det vi tränar på, det kan vara så enkelt. Vi har tränat hela vintern men mest i hårdvind och när nu vinden uteblev så fick vi inte till det.

Som väl är kommer det fler seglingar och vi hade det trevligt tillsammans med de andra Halmstad seglarna och tar nya tag mot nästa regatta.

image341
Hanna i SWE 26 på väg ned mot märket.

image342
Halmstads och Stockolms Coachbåt väntar på vind tillsammans, vi lider inte i solen.....

image343
Hampus trivdes i den lätta vinden och slog till med en tredje plats i sista racet GRATTIS!

image344
Coach i stjärnfabriken filosoferar på ett vindstilla vatten.

Det är bara att fortsätta tränna och analysera. Klubben kommer att skaffa en vattentät videokamra, den skall vi använda oss av på träningarna för att bli bättre.

Det är träning på tisdag och torsdag denna veckan vi ses.

Zoomkorren!

Vårregatta i Stenungsund, Optimistrapport

HSS juniorerna var i Stenungsund och seglade vårregatta i helgen. Tävlingen med Optimist, E-jolle, Zoom och Ok har på några år utvecklats till största tävlingen efter JSM.  296 deltagare är imponerande. Från HSS deltog Hampus och Hanna i E-jolle, Alexandra i Zoom och Emelie i Optimist. Optimistfältet var uppdelat i pojkar och flickor på samma sätt som JSM. 123 Optimister varav 43 flickor. Lördagen började med snöfall och svag vind. Den svaga vinden bestod men snöfallet upphörde. Det var svårseglat och Emelie var inte nöjd med serien 27, 37 och 28. Inför söndagen ändrades strategin lite med målsättning att jobba sig ut på vänsterkanten med så få slag som möjligt. I solsken och svag vind blev det en 20de i första, och i lite starkare vind en 16de i sista seglingen. Det är roligt när man efter en förändring ser en resultatförbättring på gott och väl tio placeringar. Det är ju alltid kul att avsluta en regatta med bästa placeringen. Den som lyckades bäst med det var Hampus, som slog till med en trea i sista seglingen i det starka E-jollefältet. Bravo bravo. Utförlig rapport kommer från Zoom och E-jolle. Emelies slutresultat blev 28.


image337

Lite bister min efter lördagen. Det gäller att inte glömma att det är på skoj.

image338

Gladare min på söndagen

image339

Del av fältet strax efter start.

Peter Carlsson


Vi är på gång, vi är laddade och tända.....

Thomas Ledin sjöng så i sommarnatten på det glada 80-talet och det känns som Stjärnorna i Stjärnfabriken är precis så inför helgen. Vi finns i Stenungsund och seglar vårregatta med över 300 andra jolleseglare. På bara några år har denna regattan vuxit till den näst största i Sverige efter JSM.

image336
Vi är på gång, vi är laddade och tända.....

Ni följer våra äventyr här;  http://www2.idrottonline.se/templates/Page.aspx?id=62859

Hav det bäst!
Stefan L / JK

Tisdagsträning

Träningsrapport     Hampus Olander

Tisdagsträning med flest antal båtar hittills i år, 3 zoomar och 2 optimister. Träningen hölls av Anton och Peter. Jag seglade zoom8 efter ett misslyckat försök av fixaren mamma och en tjatande seglare och en morfar som håller på alternativet två komponents lim med att få "flapsarna" på plats på E-jollen. Träningen innehöll en sne linje med mycket ström, 3-1-start, kryss till märke och läns tillbaka. Banan byggdes sedan på med att efter rundningen till läns skulle man runda en motorbåt som rörde sig, detta gav bra tempo och även att en optimist vann över alla Zoom 8:or.
Även kul att Martin har letat sig ut på vattnet igen.

Nu drar sig jolleseglarna upp till Stenungsund SSZCS regattan där de är väldigt många båtar anmälda. 
Därför beklagar vi att vi inte kan komma på arbetsdagen.

image333
Innan start

image334
Efter start

image335
Innan rundningen     Bra seglat Emelie du fixade plats för märke

Nexussilva traning camp

Seglarrapport från Hampus Olander 


Nu har jag varit i väg ännu en helg, denna gången var det i Ängelholm. Vi E-jolleseglare hade Fredrik Svensson som tränare. Han har varit världsmästare och hade därför väldigt mycket att lära ut.
Oturligt nog hade mina flappsar (de som sitter under båten vid centerbordet) trillat av och redan på utseglingen så  stänkte det in en halv meter vatten genom centerbords trumman, så de var bara att vända om och lägga förmiddagen på att tillverka egna flaps av silvertejp.
Väl ute på havet  igen gällde det att  hålla koncentrationen uppe i de lätta vindarna och lyssna på Fredrik.


image332


Träningsläger med stjärnorna

Emelie var i Karlshamn på träningsläger med Team Winner. Större delen av landslaget deltog, och med 11 deltagare gav det fantastiska möjligheter att mäta sig med de bästa. Stjärnorna i Optimistklassen är extremt duktiga på att hantera en Optimist. Det är ett nöje att titta på boathandling av högsta klass. Det blev mycket segling där de flesta momenten tränades i grått väder med småklafsig sjö och  3-6 m/s. Hur klarade sig då Emelie mot stjärnorna ? Ganska bra tycker jag. Naturligtvis fattas det en del mot de 5-6 bästa men i övrigt hänger hon med riktigt bra. Hon var enda tjejen, men det var ingen hjälp. I Optimistklassen tar man inte så allvarligt på, damerna först. Allvarligt talat så är det mycket trevlig stämning på de här tillställningarna där både föräldrar och seglare är hjälpsamma och delar med sig sina  kunskaper. Martin Abenius var ledare, assisterad av kunniga föräldrar.


image329

Emelie i SWE under ett race.

image330

Länsteknik kan man fila på hur mycket som helst.

image331

Läns med gipp vid ljudsignal.
Peter Carlsson

Vem tänder stjärnorna?

Eva Dahlgren sjöng detta i början på 90-talet, det gavs inget svar i sångtexten men nu vet vi, Stjärnfabriken i Halmstad tänder Stjärnorna............

Alexandra och Caroline (från Råss, som tränat med oss i vinter) seglade danskarnas först kval i Zoom8 i helgen. Tävlingarna gick i Skoveshoved och präglades av lätta vindar. Det genomfördes fyra seglingar på lördagen och två på söndagen. Det var 48 båtar med tre medaljörer från JEM så det var det absolut bästa startfältet efter internationella mästerskap.

Vi focuserade inte på resultat utan var där i första hand för att lära oss starta. Vara med i första ledet, hålla positionen under press, accelerera iväg. Under JEM på Garda var det deras största problem.

Totalt blev det 10 starter, två seglingar annullerades då vinden dog ut och två allmäna återkallelser. Vi gjorde 8 starter på svart flagg.

För första gången i ett stort startfält såg vi "SWE 117"  och "SWE 174" i första ledet det kostade någon "BFD" men det ser jag bara som ett bevis på att vi är med.

image324
Caroline och Alexandra i  väntan på vind.

image325
Alexandra med fin balans i den lätta vinden.

image326
Vi plojar när vi väntar på vind.

image328
Coachen hade det jobbigt i väntan på vind.

image327
Starten har gått Alexandra kom iväg bland de tre första!!!!!!

Hur gick det då?
Alexandra slutade på en 29:e plats av 48 båtar och i detta motståndet är det faktiskt ett riktigt bra resultat, hon hade en topp 20 placering i sin serie men också "BFD" för första gången. Ett stort glädjeämne var den segling när hon rundade som sexa efter första kryssen med bla. Eropamästarinnan bakom sig. Visst dom duktigare seglarna fångar in henne på länsen och andra kryssen men att vara där efter första kryssen, känna att jag kan, det visar att träningen ger resultat och motiverar att fortsätta träna hårt, kanske var det en stjärna som tändes.......

Hav Det!
Stefan L

PS!
Nu väntar vi på rapprt från Karlshamn och Silvalägret.

Helg aktiviteter.

Helgen 5-6 April.
Emelie tränar Optimist i Karlshamn med Winner Teamet.
Alexandra seglar första Danska kvalet i Zoom8 i Skoveshoved.
Hampus och Hanna tränar E-jolle på Silvalägret i Ängelholm.
Anton är på seglardagen i Stockholm.

Helgen 12-13 April
Det blir återigen en aktiv helg för våra seglare, tyvärr seglar vi inte i hemmavatten denna helgen heller. Vi är i Stenungsund och seglar STSS vårregatta. Det är den största jolleregattan i Sverige efter JSM. Det brukar vara över 250 jollar på vattnet.

Men håll ut, det kommer fylliga reportage här på hemsidan.

image323

Hav det!
Stefan L


Nya träningstider

Från och med nästa vecka kör vi igång med veckoträningar igen! Vi startar på Tisdag den 8 April kl 1730. Efter träningspasset kommer juniorkommittén ha möte i klubbstugan.

/ Anton


Sommartider hej.

Stjärnfabriken gläder sig åt ljumma vindar och ljusa kvällar. Årets första kvällsträning genomfördes i mycket lätt vind 1:a april. Alexandra, Emelie och Hampus fortsatte med samma träning som i helgen. Alltså konsten att ligga stilla på linjen och sedan accelerera. Efter starten var det kort kryss och läns i mål. Kul att se Hampus i tillfällig Zoomcomeback. E-jollen ligger i garaget och skall prepareras inför helgens träningsläger.

image321

Starten har gått. Folke, junior i sinnet är ute och luftar sin ruggigt snabba A-catta

image322

Vilka sköna kontraster, båda rätt på sitt sätt.
Peter Carlsson


Träning 1/4

Vi samlas kl 17.00 och försöker komma ut på vattnet så fort som möjligt. Anton är på pepparsprayutbildning och räknar med rinnande ögon i kväll. Stjärnfabriken toppar med mig och Stefan i stället.
Peter C

RSS 2.0