Kustskeppare/Förarintyg

Hampus Olander

Medans Team Halmstad var ute och skördade stora framgångar denna och förra helgen, grattis, ägnade jag min tid att sitta inomhus i Hunnebostrand Bohuslän och plugga till kustskeppare, förarintyg.
Kursen hölls av Daniel Engström och innehöll allt man behövde veta för att navigera inomskärs. Vi tog ut position, bäring, vi lärde oss lanternor och liknande.
Kursen avslutades med ett prov på söndagen som gick jätte bra och jag blev godkänd.
I går (onsdag) fick jag sommarlov, så min tanke är att jag skall ner och segla lite på mornarna, jag har även tagit upp cyklingen lite smått igen för att verkligen höja konditionen och för de är så mycket roligare än allt springande jag fördrivit vintern med.

image418
En sådan här fin bok har jag nu fått.

Träningsläger i Hjuvik

Efter Knape regattan var det träningsläger för zoom och E-jolle på söndagen. E-jollarna tränades av Karin Almqvist och Zommarna av vår klubbtränare Anton Myte. Strålande väder och mycket hög kvalite på träningen i båda klasserna.

image416
Hanna kommer in i ledning för babord och slår framför tvåan vid kryssbojen. Vad högljudda pojkar som seglar E-jolle är. Det är faktiskt inget regelbrott där fanns plats och hon har fullbordat stagvändningen innan pojken kommer nära inpå.

image417
Anton med tio zoomseglare, Alexandra längst till höger.

Nu laddar Alexandra för Europacup i Stralsund nästa helg.

Zooming - Booming!!!!!!!!!!!


En blinkande stjärna

Blinka lilla stjärna där, hur jag undrar var du är..... I helgen var dom i Hjuvik och seglade Knape Regattan.

Det var nära i Lerum i våras att första spiken skulle komma men då blev det en slagduell med Hanna Bach och spiken utblev. Det var nära på GP:et på Värmdö förra helgen men då blev storasyster för svår vid målgången.

Första seglingen i helgen var hon i ledning när dom sköt av den då vinden dog ut. Vid andra starten tjuvstartade hon och vände inte tillbaka. Men i andra seglingen så händer det, hon vinner starten går på rätt kant och rundar upp i ledning som hon bara drygar ut och vinner sista racet med 7 minuter. Vi pratar om Alexandra i Zoom som nu äntligen fått sin första spik!!!!!!!

Det var bara två seglingar så har man en tjuvstart i första så vinner man inte regattan utan hon slutade som fyra. Just då ångrade jag instuktionen -Vänd inte tillbaka om det blir enskild utan bara kör, du måste känna hur det är att vara med i toppen. Långsiktigt är det antagligen rätt men hon slutade som tvåa i racet där hon tjuvstartade (hon var över linjen så det var inget felaktigt domslut) men lite enkel matte så hade det blivit en oslagbar serie.

image415
Målgång

Hanna var också med och seglade E-jolle. Hon blev femma i första racet men blev diskad för tjuvstart i andra. Hennes segling såg bra ut med fin fart på båten dock var hennes vägval inte den allra bästa. Hon tvingades stundtals ut i den starka strömmen.

Hav det!
Stjärnfabrikens utsände.

Olof Knaperegattan Optimist

 Emelie var i Hjuvik och seglade Olof Knaperegattan, som är en av seglingarna i Svenska sjö cup.  Seglingarna som gick i lätta vindar och strålande sol, resulterade i hennes bästa slutresultat i ett större fält. 11:a av 46 deltagare är ett mycket bra resultat. Det verkar som att all träning ger utdelning. Det var fler från HSS som seglade bra, och reportage kommer från Zoom och E-jolle.

image413

Emelie i 4265 i en rundning efter 2:a kryssen.

image414

11:a
Peter Carlsson

RSS 2.0