Fartträning i vårvärme.

Stärkta av framgångarna på Aspen och det underbara vårvädret beslutades det om träning på söndagen. Igentligen stod det trädgårdsarbete på agendan men när dottern vill träna fart och slag i lättvind så är beslutet enkelt. Vi flyttar fram trädgårdsarbetet.

Det är alltid enklare och roligare om man är minst två båtar, nu blev det inte så utan vi fick köra fart mot motorbåt, det går det med. Det gäller att göra det bästa av varje situation.

image355
Den nordliga vinden dör för att snart ersättas av sjöbris. Vi har upplevt det många gånger man sitter i stiltjen och där vid horisonten händer det något, vattnet mörknar av små krusningar och sjöbrisen kommer och sveper in en. En härlig känsla som vi längtat efter hela vintern.

image357
Här ser vi lite av problemet som vi hade i Stenungsund, Alexandra har kommit lite för långt fram i båten och fören gräver onödigt mot vågorna. Vi flyttad bak lite i båten och vips ökade farten. Det är ofta små justeringar som skall till för att få ut märkbart mer fart. På styrbordshalsar fick vi vågorna rakt mot fören, placeringen i båten och att hjälpa till med magen var mycket viktigt. På babordshalsar gick det att sitta längre fram i båten då båten ville rulla i sidled.

image358
Vi analyserad och körde på så vi glömde tiden och hamnade i Grötvik, vi tog paus och åt våra mat på land.

image360
På väg till vår hemmahamn.

Vi tog återigen ett litet steg till framåt, och vilken underbar dag på vattnet vi körde ett 3,5 timmars pass, och vi var inte helt ensamma med segel i bukten, Folke luftade sin catta och vi möte en "två fyra" och några kölbåtar hade letat sig ut i vårvärmen.

JK: Zoomkorre.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0