Kunskapsöverföring 24 nov.

Eftermiddagspasset hade temat kunskapsöverföring, detta nästan magiska ord i seglar Sverige. Till helgens träningar hade Hanna kommit hem från Ängelholm vår egen superstar. Det var hennes kunskaper om Zoomsegling vi ville föra över till de yngre förmågorna (Alexandra, Emelie och Hedwig).

Vi valde att stanna i hamnen och la en kort kryss - länsbana och körde korta heat med grind start för att focusera på täta situationer och framför allt på länsen. En tendens bland våra seglare har varit att slappna av på länsen och bara åka båt. Nu blev dom jagade av tränare som uppmanade dem till att täcka och luffa varandra. Decibeltalet ute på vattnet överskred med all säkerhet alla normer för en arbetsplats.

Regel 17:2 diskuterades även mellan tränarna i båten då oenighet om vad "tillbörligkurs" innebar.

image111
På vär mot märket.

image112
Tät situation.

image113
Upplösning vid rundning.

image114
Läns ned mot märket.

image115
Här snackar vi täckning!!!

Efter träningen samlades tre av seglarna framför brasan i Larssonska hemmet och diskuterade en del situationer som uppståt, speciellt Hedwig - Emelie luffningen, styrde Hedwig tillbörligkurs eller inte. Den oenighet bland tränarna som fanns i båten hade gjort situationen till ett hett ämne. Regelboken kom fram 17:2 tolkades, det for mail mellan Larsson - Carlsson på kvällen. Om en protest inlämnats hade juryn fått en svår nöt att knäcka.

Men sådana här diskussioner är viktiga och för regelkunskapen framåt samt regelkunskap är förutsättningen för en bra taktik. Och det är just taktik vi skall focusera på nästa helg....

Hav det!
Lördagstränarna.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0