Hanna vann GP 2 i Zoom i Stockholm

Zomm8:orna hade denna helgen sitt andra kval för säsongen. Hanna har igentligen slutat med zoom och seglar E-jolle men det var ledigt från seglingen denna helgen efter en urladdning  med kval i E-jolle. Hon valde då att segla zoom med sin syster i Stockholm och det gick ju bra.

Hon vann en regatta som präglades av stråkig vridig vind. Serien blev 2,2,1,(5). Tredje racet leddes fram till sista lilla kryssen mot mål av lillasyster Alexandra, men den bjöd inte Hanna på utan pressade och pressade och slog till sist Alexadra med en decimeter fast jag talade om för målfartyget att 117 var först. Hanna kunde bjudit på den då hon inte har något att bevisa i zoomklassen och Alexandra hade faktiskt förtjänat den spiken då hon var i ledning i princip hela racet.

Jag skall inte klaga, det är en mäktig känsla att följa en segling där ens båda döttrar gör upp om segern långt före de andra..... Alexandra slutade på en 7:e plats i regattan av 19 båtar och klarade målsättningen som är att vara på övre halvan i alla regattor och periodvis seglar hon riktigt bra och kan utmana de bästa i klassen. Det är härligt att se att all träning vi lägger ned börjar ge resultat.

image409
Ettan och tvåan i race tre, i bakgunden närmar sig trean mål.

image410
Vinnaren av GP2 tar det med ro och låter sig bogseras.

På söndagen blev det inga godkända seglingar då vinden uteblev. Det gjordes två startförsök men vinden blev aldrig stabil.

image411
Segraren fick bada.

Det var en fin helg lite mer lagom och fjärran från dom hysteriska E-jolle och Optimist kvalen. Det är lite lungnare och trevligare i Zoomklassen. Till och med tävlingsledningen berömde seglarna för bra diciplin och trevligt uppträdande, föredömmen i idrottvärlden.

Och när resultat och stämning är på topp är 112 mil på en helg inget besvär att köra man bara njuter av tillvaron.

Nu blir det Knape regattan i Hjuvik nästa helg samt endagarsläger för både zoomar och E-jollar.

Hav det!
Zoomkorren i Stockholm

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0