Med JEM i Zoom8 i backspegeln.

Så var vi hemma från äventyret på Garda och kan summera våra intryck. Att segla på Garda är lite speciellt med den "fönvind" som på morgonen kommer från bergen och vid lunchtid vänder (180 grader) för att blåsa mot bergen. Eftermiddagsvinden brukar alltid vara stark i den smala delen av sjön där tävlingarna gick. Nu var det tidigt på säsongen och kommer det ett lågtryck över bergen uteblir eller blir det bara en svag vind och en lätt dimma kan lägga sig över sjön. Vi fick under fyra tävlingsdagar endast en dag (första) med bra vind och det var då våra seglare presterade bäst, läs tidigare reportage.

Vi kan konstatera att det är hårt i toppen av Zoomfältet idag det är väldigt jämnt mellan de tio bästa seglarna. Hanna har deltagit på 4 JEM i Zoom och hade ambitionen på en riktig topplacering, nu blev det inte så i den lätta vinden. Hon var med i toppstriden efter första dagen men väger lite för mycket för att göra sig själv rättvisa i de lättare vindarna.

Det var också lite "stolpe ut" om man skall använda fotbollsspråk. Det är ett halvt banben kvar och Hanna ligger tvåa när seglingsledningen skjuter av. Nästa dag vid samma situation när hon ligger längre bak i fältet väljer tävlingsledningen att ta målgång vid avkortad bana samt att vinden vänt 180 grader, rättvisa förhållanden, nja kanske inte. Alexandra var med för att lära men vågade inte ta för sig i starterna och med så stora startfält är man chanslös om inte starterna fungerar. Nu blickar vi framåt, Hanna kommer nu att satsa fullt i E-jollen och Zoomen kommer att säljas, Alexandra satsar vidare i Zoomen.

image306
Alexandra och Hanna

image307
Här kommer den sydliga vinden.

image309
Va skönt det var att komma hem till snön.........

Kvällsträningarna planeras att komma igång när vintern släpper greppet om oss och sommartiden ger ljusa kvällar. Mer information kommer.

Hav det!
Stefan L


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0