Stormvarning på Kattegatt.... Träning?

Jodå, det var stormvarning och allmänheten uppmanades att hålla sig inne. Nu var det inte så farligt på morgonen, vi hade ca 15-17m/s och tillsammans med seglarna beslöt vi att köra i hamnen. Sällan har vi sett Zoomar och Optimister dundra fram i sådana farter.

image210
Emelie flyger fram.

image211
Hanna kör så det ryker

image212
Här gäller det att hålla upp fören.

image214
Anton var tränare uppbackad av stjärngossarna.

image215
Jodå, vi välter också men vi grejar sådana situationer.

Mot slutet av passet var det bara två tappra kvar och vinden bara ökade. Vi hade byar på en bra bit över 20m/s tyvärr fick vi inte med de surfarna på bild med det såg ut som Zoomen lämnade vattnet det var bara ett skummande vattenmoln som drog fram i hamnen. Otroligt att grejorna håller.

När vi kom in stod Stellan och hans vapendragare i köket med pasta och köttfärssås till oss. Jätte mycket TACK, fantastiskt gott.

Andra passet fick ställas in då vinden låg stadigt över 20m/s och tendensen var ökande och bland de gamla rävarna pratades det om att det skulle öka till 29m/s och då går det inte att segla...Hmmmm undrar var den övre gränsen är, vi skall inte ta reda på den när det är 3 grader i vattnet i januari men om det varit sommar med varmt vatten och med samma vind vet jag en tjej som absolut är beredd att testa.

Vi åkte istället hem till familjen Larsson, fikade och kollade på E-jolle filmen och tjötade segling.

Blir det bättre väder på söndagen så kör vi igen, tränare blir då Stjärngossarna.

image216
Anton, Hedvig, Hanna, Emelie, Alexandra.


Hav det bäst!
Stefan L / JK

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0