Sydcupen i Lomma / E-jolle

Så var ännu en seglingshelg till ända. Den här helgen bar det iväg till Lomma där Hanna seglade E-jolle, samtidigt som skåne hade sitt tredje kval i Optimist. På lördagen blev det fyra seglingar i först lätta vindar för att sedan öka något till sista racet.

Det pratas mycket om hur vi skall få tjejer att segla ett av problemen är toalettbesöken på sjön. Flickor behöver ta av sig mer och seglar gärna lite längre bort för att få vara ifred. En duktig tävlingsledare ser lite var han har båtarna så all hinner uträtta sina behov, en sådan hade vi inte i Lomma utan han sköt iväg en start där Hanna inte hann upp till starten, riktigt dåligt !!!!

Hennes segling var lite loj på lördagen, hamnade på fel kant, var inte riktigt med i starterna, enda glädje ämnet var uppseglingen i race 2 när hon startade 4 minuter efter de andra....Tror hon nöp 7 båtar innan målgång.

      
Lördagen

På söndagen hade hon fått lite bannor och anvisningar av sin far och helt plötsligt så gick allt bättre. Hon vågade köra det nya seglet med det djup som vår segelmakare sytt in och usch vad snabbt det är när det är rätt trimmat i lättvind. Starterna var inte 100% men bättre, tillräckligt bra för att hon skulle få välja den kant vi var överens om i fri vind. Första racet blir hon 5:a. I andra racet rundar hon som 4:a efter första kryssen, på sista länsen avansera hon till en andra plats en dryg båtlängd efter ettan vid sista rundningen. Själv ser jag framför mig att nu blir det en rasande kamp mot målgången men Hanna hade trasslat ihop skotet, låg dubbelt i spärrblocket och blir istället omseglad och tappar en placering. Jag tror jag fick mina första gråa hår i det ögonblicket.  Totalt blev hon 10:a av 23 båtar och var på övre halvan vilket var målet.

image381
Sista rundningen Hanna kommer in som tvåa.

image382
Hanna ligger trea i SWE 26.

Helgen riktiga glädjeämne är det nya seglet som rätt trimmat i lättvind går riktigt fort, nu finns det tillräckligt med fart för att utmana de bästa i klassen.

Hav Det!
JK:s Korrespondent i Lomma.

Kommentarer
Postat av: Joakim Forsberg

Vad sägs som en blogg där humor blandas med nöje, musik, sport, nyheter och en smutta allvar?

Tycker du det låter intressant så bör du såsom många andra kika in hos min blogg du med :)

2008-04-28 @ 07:49:49
URL: http://joakimforsberg.blogg.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0