Dag 2 JEM Garda för Zoom8.

Vädret hade slagit om och ett stilla duggregn med dimma låg över sjön. Den lilla röd- och vitrandiga var hissad och det var bara att vänta på land. Det blåste dock lite och några optimister och 420:or gav sig ut på vattnet men de skulle de inte gjort, för är det förbjudet att segla så är det. Polisbåten kom och körde upp dem på land med en riktig klassisk italiensk utskällning.

Två timmar försenade i en svag vind kom första seglingen igång. Det var kaos vid starten då alla ville vara först. arrangören körde med ribbåtar i full fart framför startlinjen för att trycka ned båtarna, samma förfarande som användes vid VM förra året på Achensee. Personligen tycker jag inte det är rätt att göra så istället skulle man valt att starta på svart flagga.

I pojkklassen blev Sebastian 6:a och ligger nu 10 totalt.
I flickklassen blev Hanna 12 och sjönk ned till en 6 plats totalt. Hon valde fel kant och var inför sista kryssen 24:a men seglade upp sig vilket var starkt gjort. Caroline 27:a totalt 38:a, Alexandra 34:a totalt 40:e, Ebba 44:a totalt 42:a, Sanna 32:a totalt 49:a

Den andra seglingen för dagen blev avbruten när vinden dog ut. Vi svenskar beklagar det då Hanna låg 2:a och Alexandra på en16 plats. I pojkklassen låg Sebastian på en 4 plats. Halva länsen var kvar när seglingen blev avbruten.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0