Vem tänder stjärnorna?

Eva Dahlgren sjöng detta i början på 90-talet, det gavs inget svar i sångtexten men nu vet vi, Stjärnfabriken i Halmstad tänder Stjärnorna............

Alexandra och Caroline (från Råss, som tränat med oss i vinter) seglade danskarnas först kval i Zoom8 i helgen. Tävlingarna gick i Skoveshoved och präglades av lätta vindar. Det genomfördes fyra seglingar på lördagen och två på söndagen. Det var 48 båtar med tre medaljörer från JEM så det var det absolut bästa startfältet efter internationella mästerskap.

Vi focuserade inte på resultat utan var där i första hand för att lära oss starta. Vara med i första ledet, hålla positionen under press, accelerera iväg. Under JEM på Garda var det deras största problem.

Totalt blev det 10 starter, två seglingar annullerades då vinden dog ut och två allmäna återkallelser. Vi gjorde 8 starter på svart flagg.

För första gången i ett stort startfält såg vi "SWE 117"  och "SWE 174" i första ledet det kostade någon "BFD" men det ser jag bara som ett bevis på att vi är med.

image324
Caroline och Alexandra i  väntan på vind.

image325
Alexandra med fin balans i den lätta vinden.

image326
Vi plojar när vi väntar på vind.

image328
Coachen hade det jobbigt i väntan på vind.

image327
Starten har gått Alexandra kom iväg bland de tre första!!!!!!

Hur gick det då?
Alexandra slutade på en 29:e plats av 48 båtar och i detta motståndet är det faktiskt ett riktigt bra resultat, hon hade en topp 20 placering i sin serie men också "BFD" för första gången. Ett stort glädjeämne var den segling när hon rundade som sexa efter första kryssen med bla. Eropamästarinnan bakom sig. Visst dom duktigare seglarna fångar in henne på länsen och andra kryssen men att vara där efter första kryssen, känna att jag kan, det visar att träningen ger resultat och motiverar att fortsätta träna hårt, kanske var det en stjärna som tändes.......

Hav Det!
Stefan L

PS!
Nu väntar vi på rapprt från Karlshamn och Silvalägret.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0