Träningsläger i Tönsberg Norge

Tre tappra svenska zoomseglare var i helgen på träningsläger i Tönsberg i Norge där VM avgörs i augusti år 2008. Från Halmstad åkte Hanna och Alexandra, totalt var det 45 zommar på lägret. Det måste vara den största helg samlingen i klassens historia.

Lördagen bjöd på sensommar väder solsken ,17 grader varmt och 3-4 m/s så vi fick lättvindsträning. Det kördes bland annat en övning som hette "korridoren" som jag inte sett innan som var riktigt bra. Den blir svår att genomföra i klubben då det krävs tre ribbar och minst 20 seglare..... Ni som är nyfikna fråga mig så skall jag berätta hur den gick till.

Arrangemanget var ypperligt, ungarna var på havet från 10.00 till 17.30 på lördagen med en middagspaus mitt på dagen. Vi åkte sedan båt ut till en ö för övernattning på en fd. militäranläggning. Innan middag körde ungarna först ett joggpass och ett styrkepass för att lära sig övningar som passar jolleseglare. Efter middag var det lära känna varandra övningar i gymnastiksalen, kl 22.45 fick trötta ungar gå och lägga sig.

Till söndagen hade vädret slagit om till gråväder med regnskurar  och stadiga 9m/s med upp till 12m/s i byarna. Några nya norska seglare i klassen hade problem att kontrollera båten och gick efter ett tag upp på land.

Lägret avslutades med ett race i hårdvind. Hanna hade kommit över förra helgens misslyckande och var på hugget. Hon ledde vid första rundningen och ökade sedan bara ut avståndet till de norska seglarna. Hon var ett halvt banben före i mål....

När hon närmade sig bryggan där det stod ett tjugotal norska föräldrar och funktionärer kunde hennes oblyga pappa inte låta bli utan ropade; - HÄR KOMMER HON, VÄRLDSMÄSTARINNAN I ZOOM8 ÅR 2008 I TÖNSBERG , HANNA LARSSON HALMSTAD SVERIGE!!! Norrmän har en härlig humor så en norsk mamma sa vi gör vågen och sagt och gjort, på bryggan står en flock entusiatiska seglarföräldrar i ösregn och gör vågen när Hanna lägger till, en suverän situation.

Sent på eftermiddagen plockades ribben upp, zommarna lastades, allt i ösregn. Det är minst 6 timmar körning innan vi är hemma, allt är blött, många hade nog tyckt det var ett jobbigt läge. Men detta lägret var det absolut bästa vi varit på och det har ändå blivit några stycken på de fem år som Hanna tävlat och då är 6 timmar i bil inte särskilt farlig, ungarna somnade ganska omgående jag lyssnade på vindrutetorkarna och sent i natten dök Halmstad upp och vi var hemma.

image70
Runding i solsken.

image72
Alexandra kämpar på i hårdvind.

image73
Hanna rundar

Nästa helg kör zommarna "Silva-Nexus läger" i Ängelholm.

Hav det Bäst!
Stefan L / JK

PS! Nu väntar vi rapporter från Anton och Peter om helgens bravader.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0