Olympiska på Baggen / KSSS

Zoom8 klassens sista GP-segling avgjordes i helgen i Stockholm. Hanna och Alexandra åkte dit för att representera Halmstads SS. Regattan ingår även i Europacupen för Zoom så det fanns seglare från många nationer. Det stod AUT,DEN, NOR, GER,FIN,EST,NED i seglen, det var 69 båtar som deltog och zoomen var största klassen och i princip alla duktiga zoomseglare var där.

Ibland tycker jag det är jobbigt och dyrt med alla mil som vi kör för segling men vi skall nog inte klaga när österikarna kör över 200 mil enkel resa för en höstregatta i Stockholm, tänk om det varit noll gradigt och vindstilla.....

Hanna har varit rankad etta hela sommaren på rixrankingen men var hårt jagad av Klara Svensdotter från Stenungsund.  Allt började som det brukar, Hanna är med bra i starten och rundar som 5:a efter första kryssen och är bästa svenska båt, efter andra kryssen är hon 13:e och i mål bara 17:e båt slagen av bland annat Klara Svensdotter. Lite onödigt att ta strykningen i första racet....

Men allt gick i baklås det skulle visa sig bli hennes bästa segling denna helgen. Ingentig stämde allt bara blev fel så är det ibland, idrott är märklig men det är nog därför vi tycker så mycket om den. Klara Svensdotter blev bästa svenska båt och gick förbi Hanna på rixrankingen. Regattan vanns av Rasi Bajons som tidigare på säsongen blev trea på VM.

Men när någon misslyckas lyckas någon annan..... Alexandra gjorde nog sinna absolut bästa seglingar i karriären på söndagen. Hon blev 22:a i första racet och slog en massa namnkunniga seglare bland annat sin syster. Många skulle säkert säga, tur det var säkert ett vrid eller något annat. Men i andra racet blev hon 20:e båt, det lyste av självförtroende och glädje. Om det hade seglats ett tredje race så tror jag hon hade varit med bland topp 10, framgång föder framgång. Hon var för första gången på hugget i starterna och försvarade sin plats och en kompass för vrid på Baggen är också bra att ha..

image68

Nu väntar träningsläger i Tönsberg i Norge nästa helg. Det kan tyckas tokigt att bege sig till Norge för att träna men VM går där nästa år så vi vill känna på vattnen.

Hav det !
JK:s utsände i Stockholm

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0